Sportmassage

Spierpijn na een dag sporten, vastzittende schouders na een dag achter het bureau, of een zere rug na een dag tillen of stratenmaken. Iedereen belast zijn of haar lichaam elke dag.
Helaas kan het lichaam soms niet meer snel genoeg herstellen of de afvalstoffen die in de spieren zitten afvoeren. Dan komen de klachten, zoals vastzittende spieren, stijfheid en vermoeidheid.
Dit alles komt door een slechte doorbloeding. Door een sportmassage worden de afvalstoffen weer uit de spieren gekneed en komt de doorbloeding weer beter op gang.

Sportmassage geeft het lichaam een duwtje om zelf aan herstel te werken en dit proces te versnellen, maar het kan het lichaam ook voorbereiden op een wedstrijd als onderdeel van de warming-up.
Het verschil tussen herstellend of voorbereidend zit allemaal in het tempo en de handgrepen die de masseur aanhoudt.

Samengevat zijn de effecten van een sportmassage:
– Betere doorbloeding
– Minder pijn
– Minder stijfheid
– Betere gemoedstoestand
– Verbetering in het slaappatroon
– Verbeterde stofwisseling

Een sportmassage is niet voorbehouden aan sporters, mensen met RSI klachten of zware lichamelijke belasting op het werk zijn ook gebaat bij de werking van een sportmassage. De massage hoeft niet perse in de praktijk gegeven te worden, op uw bedrijf, evenement of sportclub kan ook gemasseerd worden. Als u een bedrijf heeft en u wilt uw medewerkers stimuleren, is een massage op het bedrijf een hele goede optie. De waardering naar de werkgever, de werkmentaliteit en productiviteit zijn bewezen verbeterd bij mensen die op het werk behandeld zijn.In meerdere gevallen is ook het ziekteverzuim teruggebracht.
Preventief kan massage dus ook een hoop betekenen binnen het bedrijf, voorkomen is immers beter dan genezen.

Afspraken die niet uiterlijk 48 uur van tevoren zijn afgezegd zullen worden doorberekend.