De aftrap is begonnen en het zware werk is op dit moment in volle gang.  Maar eindelijk is het zover, Floatcentrum West-Friesland is in de maak en gaat binnenkort open!

Om u een beetje op de hoogte te houden hebben wij enkele foto’s gemaakt van de voortgang en zullen wij hier op de website, regelmatig updates plaatsen van de ontwikkelingen betreft het nieuwe floatcentrum West-friesland.

Voordat de float cabine geplaatst kan worden, zijn we eerst bezig geweest met de muren, de vloer en natuurlijk de opbouw van de badkamer.

Daarnaast mag een balie bij binnenkomst zeker niet ontbreken. Alle ruimtes worden opgebouwd met materiaal wat mooi en goed te onderhouden is en om de perfecte sfeer te creëren die bij het floaten verwacht mag worden.

De voordelen van floaten

In de moderne samenleving hebben we bijna de hele dag door met verschillende prikkels te maken. Het gevolg hiervan is dat we bijna altijd onder continue spanning staan wat natuurlijk ook weer verwerkt dient te worden. Nadeel hiervan is dat we vaak meer moe zijn en tijd vinden om uit te rusten is soms schaars. Dit kan helaas vaak resulteren in stress of een burn-out maar ook in verschillende kwalen die we terug vinden in de vorm van pijn.

Gelukkig is daar een oplossing voor die ideaal past in onze moderne samenleving; regelmatig floaten.

1 uur floaten staat gelijk aan 5 uur slaap!

Daarnaast kan d.m.v. regelmatig floaten ook stress verminderd worden, dit omdat floaten er voor zorgt dat het stresshormoon cortisol daalt. Ook heeft floaten een goede werking op uw bloeddruk en neemt het endorfine (je fijn voelen) hormoon toe en daarbij ook de melatonine, wat weer directe invloed heeft op een goede nachtrust.

Los van de punten die we hierboven benoemd hebben, is ons lichaam en geest altijd opzoek naar de juiste balans. Dit word ook wel eens homeostase genoemd. Floaten bied hiervoor de ideale omgeving en tijdens het floaten bent u even volledig off-line wat gelijk de perfecte manier is om weer even helemaal op te laden.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Hou ons nieuws gedeelte in de gaten en wees er als eerste bij wanneer we open gaan.

Mocht u tussentijds vragen hebben of wilt u alvast reserveren etc. dan kunt u ons altijd even een berichtje sturen middels het contactformulier.

Mail ons

2 + 0 = ?