Floaten is gewichtloos drijven op een laag zeer zout en verwarmd water. Het water is voorzien van magnesiumsulfaathoudend Epsom zout. Magnesium zorgt voor meer dan 300 processen in het lichaam. Door de verarmde grond is ons eten steeds minder rijk aan Magnesium. Regelmatig floaten zorgt ervoor dat het lichaam via de huid die tekorten kan aanvullen. Een speciale afgesloten floatroom waarin je muziek en licht kunt uitschakelen zorgt ervoor dat je sensorische prikkels zo laag mogelijk zijn. De bloeddoorstroming verbetert, de ademhaling en het hartritme vertragen, de
bloeddruk en hersenfrequentie dalen. Het gevoel van gewichtloosheid zorgt in combinatie met warmte en rust voor een ultieme ontspanning en balans.

De floatroom bevind zich in een afsluitbare ruimte met eigen douche waardoor de privacy volledig gewaarborgd is.

Voordelen van floaten:

 • Ontspant het lichaam bij stress, spierpijn en spierkrampen
 • Werkt stress verlagend en preventief tegen stress, burn-out en angstbestrijding.
 • Bloeddrukverlagend en stabiliserend voor het hartritme.
 • Bevordert herstel na een lichamelijke top (sport) prestatie
 • Verlicht bij restless legs.
 • Verlicht en vermindert huidklachten.
 • Endorfine en Dopamine zorgen voor een gevoel van welzijn en euforie.
 • Helpt het slaapritme herstellen
 • Werkt stimulerend bij mentale voorbereiding op bijvoorbeeld een vergadering,presentatie of
  examen.
 • Verbetert concentratie en creativiteit.
 • Verlicht (chronische) pijn bij klachten als RSI, migraine, whiplash, reuma en fybromyalgie.
 • Verlicht klachten bij jetlag.

Het water in de floatroom en de omgeving worden verwarmd op 35,5°C , de gemiddelde temperatuur van de huid, zodat je lichaam geen temperatuurverschil voelt tussen het water en de lucht er buiten (huidreceptor neutraal). Hierdoor ‘denken’ je hersenen dat je lichaam ‘zweeft’. Elke spier in je lichaam kan zich totaal ontspannen.

Voor zwangere vrouwen kan floaten heerlijk ontspannend zijn. Het is de gewichtloosheid die floaten zo aangenaam maakt. Het lichaam wordt namelijk vederlicht. Niet alleen het lichaam vindt herstel tijdens het floaten. Ook de gemoedstoestand vindt rust. Deze nieuwe energie kan ook de relatie met de baby versterken. Na de zwangerschap is het ook heerlijk om te floaten. Na een grote inspanning van het lichaam kan floaten het lichaam weer helpen snel te herstellen.

Massage en floating versterken elkaar, dus een massage voor of na de floatseesie is een ideale aanvulling.

Het water wordt na elke floatsessie volledig gefilterd en gedesinfecteerd. Hiervoor zijn meerdere filters en een uv lamp ingebouwd. Hierdoor stap je altijd in een schoon bad en hebben floatcentra geen beperkingen gehad door het Coronavirus.

De voordelen van floaten is ook voor sporters enorm. Omdat het lichaam tijdens en na een floatsessie veel meer ontspannen is dan gewoonlijk, zal het zich sneller ontdoen van afvalstoffen. Niet alleen wordt de herstelperiode verkort, ook het gevoel van vermoeidheid en spierpijn verdwijnt sneller.

Floatcentrum in West-Friesland

Het avontuur voor het realiseren van een floatcentrum in West-Friesland is van start gegaan. En daar heb ik jullie bij nodig.

Ik ben namelijk een crowdfundactie begonnen om het nog beter en sneller te realiseren.

Ik zou het super vinden als je meedoet en/of de link deelt in je social media en netwerk.

Help je me mee? Bedankt, Uw Sportmasseur, Felon.

Heeft u vragen over het floaten?

Stuur ons eenvoudig uw vraag via onderstaand formulier.

1 + 7 = ?